-
- Su olmadan yaşam olmaz, su elementinin öğretisini kendi içimizde nasıl taşıyor ve yaşıyorsak aslında dengede olup olmadığı önemlidir.
- Su akar yolunu bulur deriz ama akıntıda boğulmak da vardır.
- Her kavramın iki ucu mevcuttur ve bizler ağırlık verdiğimiz yanını yaşarız. Ama “ağır geldi” dediğimizde iyi bir şey olmadığını ifade ettiğini de hatırlamakta fayda var…
- …çünkü gerçeği tüm ağırlığı ile taşımak insanı dibe çeker, su gibi, çırpındıkça batmak gibi…zihnen dibe çekilirken bedenen harekete geçmek doğru yoldur.
- Dışarıdan gelen etkenler bizi akıntıya sürüklüyorsa hareketsizlikle, sabır ve sükunetle altından kalkabiliriz.
- Akıntıya karşı koyduğumuzda çoğu kez zaman kaybederken içinde boğulur gideriz.
- Bu yüzden hayatta her konuda olduğu gibi ihtiyaçlar kişiye göre değişir.
- Kendimizi fazla kaptırıyorsak ve denge gidiyorsa suyun soğukluk enerjisiyle biraz donuk kalıp akıntıya kapılmadan uzaktan izlemek faydalı olabilirken…
- Suyun soğuk enerjisini ağırlıklı yaşıyorsak biraz akışa bırakıp içimizdeki buzları eritmek dengeyi getirebilir.
- Hangi element bana iyi gelir diye sorguluyorsanız unutmayın ki “Ateş elementi yumurtayı katılaştırırken, patatesi yumuşatır”.
- Hiçbir Yoga hocası sana neye ihtiyacın olduğunu net söyleyemez ancak kendi deneyimlerinden yola çıkarak sana yol gösterebilir.
- Akıl veriyorsak dinleme çünkü bunun için sosyal çevrenden aklından geçene kadar biliyor olmalıyız ki neye ihtiyacın olduğunu da tahmin edebilelim.
“kaynakça belirtilerek paylaşılmasında sakınca yoktur”